Ons idee is om nog niet zo bekende kunstenaars/ambachtslui uit de streek een forum te bieden op een betaalbare manier. Dit kan door samen leegstaande panden te pimpen en open te houden. Op deze manier houden we de prijs laag en is het een win-win situatie voor ons, voor de kunstenaars en voor de eigenaar.

 

Om de twee maanden krijgen nieuwe kunstenaars de kans hun werk te tonen. Op deze manier is het aanbod steeds wisselend en verrassend. De kunstenaars doen de permanentie en geven uitleg over elkaars werk. Zo ontstaat er een mooie dynamiek tussen de kunstenaars zelf en het publiek. We kiezen voor kwaliteit en diversiteit: verschillende disciplines, verschillende leeftijden, beeldende kunst naast toegepaste kunst, kunstenaars naast ambachtslui.

 

Onze eerste exporuimte is in het centrum van Aarschot van juli tot eind oktober 2017, daarna voorzien we een nieuwe plek in een andere stad. We voorzien steeds een openingsweekend waar er kennis kan gemaakt worden met de nieuwe gastkunstenaars en hun werken.

 

Voor groepen bieden we een privé rondleiding (maximum 20 personen) met drankje aan. Een uitgebreider programma met bezoek aan de meewerkende sympathieke kleinschalige initiatieven kan op aanvraag. Deze keer werken we samen met Stepa uit Heverlee en het Wijnkasteel Haksberg uit Tielt-Winge. Zij zijn onze sponsors en leveren ons hun fijne wijnen, zoet op natuurlijke wijze limonades en Nog Eéntje, hun lekkere bio-bieren.

 

Indien interesse, geef een seintje via ons emailadres:
info@ipopitup.com

IpopITup, een nomadisch kunstencollectief,
zoekt ideale locaties om samen met verschillende kunstenaars/ambachtslui een tijdelijke exporuimte uit te bouwen.